Sommarartisterna 2018

Vasa stads sommarartister 2018! Lisa Lähdesmäki, Inez Enges, Neo Paavola, Sofie Lundell.

Lisa

Jag är en 19-årig tjej som kommer från skärgården och spelar ukulele och sjunger, men som också nyligen börjat med cello. Mestadels är det pop och lite rock som gäller när det kommer till musik. Jag älskar att blanda på språk när jag sjunger, så att det ger mig en liten utmaning. Under hela mitt liv har musiken varit med mig, olika språk och genrer har format mig till den jag är idag. Musiken har styrt mig genom svåra tider men också varit med mig i lyckliga stunder och fått mig att dansa. Jag hoppas på att få bringa lycka till de som kommer och lyssnar på mig i sommar.

Olen 19-vuotias saaristolaistyttö. Soitan ukulelea, laulan ja olen vastikään aloittanut sellon soiton. Soitan enimmäkseen poppia ja rockia. Minusta on ihanaa haastaa itseäni laulamalla useammalla kielellä. Musiikki on ollut osa minua koko elämäni ajan ja useat kielet ja genret ovat muokanneet minusta sellaisen kuin nyt olen. Musiikki on antanut minulle voimaa vaikeina aikoina, ollut mukanani ilon hetkinä ja laittanut minut tanssimaan. Toivon, että voin tuoda iloa kaikille, jotka tulevat kuuntelemaan minua tänä kesänä.

Inez

Hej jag heter Inez Enges är 18 år gammal kommer från Sundom, men har detta år studerat musik på Lärkkulla Pop & Rock i Karis, och har då haft olika gigs i band samt också deltagit i Musik och Talang tillsammans med Lärkkulla. Jag brinner verkligen för musiken och kommer därför också att fortsätta med framtida musik studier. Mitt huvudämne är sång och biämnet är piano. Skriver ibland egen musik. Jag ser fram emot att få dela med mej av mej själv genom musiken i sommar.

Olen Inez Enges, 18-vuotias ja kotoisin Sundomista. Viimeisen vuoden olen opiskellut musiikkia Lärkkullan pop & rock -linjalla Karjaalla ja sitä kautta saanut bändikeikkoja ja osallistunut mm. Music och Talang -tapahtumaan. Tunnen suurta paloa musiikkia kohtaan ja myös siksi aion jatkaa musiikin opiskelua tulevaisuudessa. Pääaineeni on laulu ja sivuaineeni piano. Kirjoitan myös omaa musiikkia. Odotan innolla, että voin tänä kesänä antaa palan itsestäni musiikin kautta.

Neo

Olen Neo, 16-vuotias vaasalainen kitaristi ja laulaja. Kuuntelen ja soitan kaikkea bläkkiksestä jazziin ja popista progeen. Äänitän syksyllä valmiiksi ensimmäisen soololevyni ja bändini EP:n. Teen sooloprojektissa kaiken itse ja sanoitan toisen bändin kappaleet. Omia kappaleita olen tehnyt jo muutaman vuoden.

Jag heter Neo, och är en 16-årig gitarrist och sångare från Vasa. Jag lyssnar på och spelar allt från black metal till jazz, och från pop till progressiv rock. Till hösten kommer jag slutföra inspelningarna av min första soloskiva, och mitt bands EP. Till soloprojektet gör jag allting själv, och så skriver jag även texter till bandets låtar. Jag har gjort egna låtar redan i flera år.

Sofie

Jag är 22 år och hemma från Kristinestad, men bor nu i Vasa där jag studerar fjärde året till klasslärare. Jag spelar mest akustisk pop men på min repertoar finns också visor. I 12-årsåldern började jag experimentera med låtskrivning, någonting som idag är ett av mina största intressen. Jag gillar att ständigt försöka hitta nya sätt att uttrycka mig på och att få leka med ord och låta kreativiteten flöda. Mina egna låtar är mestadels på svenska men jag sjunger också på engelska. Jag ser framemot en sommar fylld av musik, hoppas att vi ses runt om i staden!

Olen 22-vuotias ja kotoisin Kristiinankaupungista, mutta tällä hetkellä asun Vaasassa, jossa opiskelen neljättä vuotta luokanopettajaksi. Soitan pääsääntöisesti akustista poppia, mutta ohjelmistostani löytyy myös laulelmia. 12-vuotiaana aloitin kokeilemaan laulujen kirjoittamista, joka on nykyään yksi suurimmista mielenkiinnon kohteistani. Tykkään etsiä jatkuvasti uusia tapoja, joilla ilmaista itseäni sekä leikkiä sanoilla ja antaa luovuuden virrata. Omat kappaleeni ovat enimmäkseen ruotsiksi mutta laulan myös englanniksi. Odotan tulevan kesän olevan musiikintäyteinen, toivottavasti näemme kaupungilla!