Någonstans inom oss

”Varför sa du inget? Varför stoppade du mig inte om du nu var där?”

En sen kväll står Rebecka, en framgångsrik kvinna med karriär, äktenskap och pengar, vid ett räcke och tänker hoppa. Hon har förberett allt in i minsta detalj. Hon har städat sitt skrivbord på jobbet och lämnat diskreta instruktioner efter sig. Allt är ordnat. Men när polisen sedan knackar på Mikaels dörr med den sorgliga nyheten rasar hela hans liv samman.

Trots att Rebecka är död vill hon inte lämna Mikaels sida. Hon ser Mikael kämpa med sitt liv, allt medan han inser att han inte egentligen kände Rebecka. Rebecka å sin sida försöker rädda deras relation trots att hon är död. Vid sin sida har hon skyddsängeln Arayan som försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut, men Rebecka vill inte lyssna.

Mikael glider allt längre bort från Rebecka. Men kanske det ändå finns ett sätt att låta kärleken segra, om man bara kan hitta modet att släppa sin älskade fri. Någonstans inom oss är en roman och liv och död, kärlek och sorg men framför allt om försoning. Såväl Rebecka som Mikael måste försonas med sitt öde för att kunna gå vidare.

Taggar:

Tipsat av: Marina den 4 december 2013