Tarkista, ohjautuvatko kirjaston sähköpostit virheellisesti roskapostikansioon

Eräät sähköpostipalvelut saattavat ohjata kirjaston lähettämät viestit (esim. eräpäivämuistutukset) suoraan asiakkaan sähköpostin roskapostikansioon.

Kehotammekin kaikkia asiakkaita tarkistamaan oman roskapostikansionsa sekä lisäämään kaikki vaasa.fi–päätteiset osoitteet sallituiksi osoitteiksi.

Tämän voi tehdä muuttamalla roskapostisuodattimen asetuksia omassa sähköpostipalvelussa (esim. Gmail, Hotmail).

Muuttamalla asetuksia voit varmistua, etteivät kirjaston lähettämät viestit mene automaattisesti roskapostikansioon.

Ohjeita roskapostin suodatussääntöjen muuttamiseksi:

!
Muistathan, että eräpäivämuistutus on vain lisäpalvelu, jonka kirjasto tarjoaa asiakkailleen. Siitä huolimatta asiakkaalla säilyy vastuu pitää itse huolta lainojensa eräpäivistä tarkistamalla ne lainakuitista, verkkokirjastosta tai puhelimitse kirjastosta.

Sähköpostiongelma johtuu siitä, että Vaasan kaupungin sähköpostiosoitteita on kesän aikana ajoittain käytetty huijareiden toimesta roskapostin lähettämiseen. Tämä on johtanut siihen, että jotkin vastaanottajat luokittelevat vaasa.fi -osoitteista lähetetyt sähköpostit roskapostiksi. Viestit menevät suoraan roskapostiin tai eivät tule lainkaan perille.

Tilanteen toivotaan korjaantuvan ajan myötä, kun roskapostia ei enää kyseisistä osoitteista lähde.

Vaasan kaupungin tietohallinto on syksyn aikana ottanut käyttöön uuden roskapostien suodatusjärjestelmän vastaavien ongelmien estämiseksi.

Skrivet av: Kirjasto den 21 augusti 2015