Träffpunkt Huudi

Mannerheimsvägen 41, 65320 Vasa
Biblioteket tfn 040 627 9733
Ungdomsservicen tfn 040 8374548
kohtaamispaikka.huudi@vaasa.fi

På grund av vattenskada är Huudi tillsvidare stängt

Det material som du har lånat från Huudi kan returneras till bibliotekets andra enheter. Reserveringar kan hämtas från huvudbiblioteket. Du kan förnya dina lån via webbiblioteket eller vid bibliotekets andra enheter.

Vi informerar hur renoveringen fortskrider och när Huudi är öppet igen!

På gång i Huudi

Tillgänglighet

  • Obehindrat tillträde
  • Hiss
  • På utsidan finns en ramp, från aulan kommer man med hiss till biblioteksutrymmet.

Presentation

Träffpunkt Huudi finns i f.d. Roparnäs biblioteks utrymme, i källarvåningen i Roparnäs skola. Utrymmet fungerar både som ungdomslokal och bibliotek och är avsett för roparnäsbor i alla åldrar.

I den del som utgör bibliotek finns ett brett urval barn- och ungdomsböcker till utlåning. Under lokalens öppettider kan man komma och läsa tidningar, låna och returnera material samt hämta reservationer. Bibliotekspersonal är på plats tisdagar kl. 12-19 och fredagar kl. 12-16. Under andra tider fungerar biblioteket enligt självbetjäningsprincip.

Roparnäs bibliotek öppnades i anslutning till skolan år 1958. Den nuvarande bibliotekslokalen togs i bruk 1999. Bibliotekets och ungdomsservicens verksamhet slogs samman hösten 2016 och sedan det delar de på utrymmet.

Anslagstavla

Biblioteket har en anslagstavla för kundernas evenemangsaffischer. På grund av begränsat utrymme kan vi inte sätta upp alla affischer. Affischer om stadens evenemang och lokala evenemang prioriteras.