Underfors

Ett fartfyllt äventyr som utspelar sig tiotals kilometer under Helsingfors, där Alva, Joel och Nide försöker förinta en ondskefull demon.

Alva bor i centrala Helsingfors med sina adoptivföräldrar Julia och Kaj och hennes tre spindlar Ariadne, Arachne och Arane. Hon trivs bra med att vara ensam och om hon någon gång bjuder hem någon kommer de aldrig tillbaka (till stor del p.g.a. spindlarna).

Hon har ingen aning om att Joel som går i hennes skola är hemligt förälskad i henne och hon lever i stort sätt ett bra liv. Men sedan träffar hon Nide som avslöjar saker som hon inte är säker på att hon vill veta.

Kan det verkligen stämma att hon är drottning i ett land kallat Underfors som finns flera kilometer under Helsingfors? Och vad har hänt med hennes riktiga föräldrar? Och går Nide att lita på? Alva litar på Nide men hon har inte sett svansen som nätt och jämt döljs av hans läderkappa.

Maria Turtchaninoff är en finlandsvensk fantasy författare som bland annat har skrivit succeboken Arra som nominerades till Finlandia junior år 2009.