VAMK skänkte en robot till biblioteket för utlåning

Vasa stadsbibliotek har fått en Scribbler 3-robot i donation av Vaasan ammattikorkeakoulu. Roboten kan även lånas hem. Lånetiden är två veckor.

Den gröna roboten är smidig i sina rörelser, den navigerar, väjer för hinder, ritar med en penna och spelar även melodier alltefter kommandon. Roboten styrs med det visuella programmet BlocklyProp. Bruksanvisningarna för programmet är enkelt tillgängliga via en QR-kod. Scribbler 3 får sina kommandon via sensorer, med hjälp av vilka den kan göra nästan vad som helst som du vill att den gör.

Du behöver inte vara insatt i programmering för att kunna använda roboten, för bruksanvisningarna finns på en engelskspråkig webbplats som du utöver via QR-koden också hittar på adressen som anges på roboten.

Roboten laddas med en USB-kabel, så den som lånar roboten behöver inte ha några specialapparater för att kunna använda den.

VAMK ville ge alla intresserade en jämlik möjlighet att testa ny teknologi. VAMK har också hand om supporten och underhållet av roboten.

Tags:

Thursday, January 7, 2021