Polkupyörien käyttöehdot

Yleistä

Pyörän lainaajan on oltava 15 vuotta täyttänyt ja hyväksyttävä Venny-pyörän käyttöehdot.

Mikäli alle 15-vuotias haluaa lainata pyörän, on huoltajan oltava mukana. Lainaaminen tapahtuu tällöin huoltajan kirjastokortilla.

Lainaus tapahtuu kirjastokortilla yhdeksi päiväksi kerrallaan. Pyörää lainattaessa on kirjastokortin lisäksi oltava mukana myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti), joka jää pantiksi kirjastoon, kunnes pyörä on palautettu.

Pyöriä lainataan pääkirjaston infosta. Lainattavissa on 3 polkupyörää. Jokaisessa pyörässä on mukana myös pyöräilykypärä.

Pyörää ei voi varata.

 

Vastuu pyörästä

Mahdolliset vauriot itselle ja muille sekä muut vahingonteot ovat pyörän lainaajan vastuulla.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan polkupyörälle laina-aikana sattuneet vahingot sekä korvaamaan polkupyörästä laina-aikana kadonneet osat. Normaalista käytöstä johtunutta vahinkoa, kuten kumin puhkeamista, ei tarvitse korvata.

Lainaajan on tarkistettava, että pyörä on toimintakunnossa ennen sen käyttöönottoa. Lainaaja huolehtii itse pyöränkumien pumppaamisesta (kirjaston infossa on pumppu) sekä mahdollisesta satulan nostamisesta tai laskemisesta.

Venny-pyörä ja kypärä ovat lainaajan vastuulla niin kauan kunnes ne on asianmukaisesti palautettu.

Pyörän avain on lainaajan vastuulla eikä sitä saa luovuttaa muille. Pyörää ei saa jättää lukitsematta minnekään.

Lainaajan on hyväksyttävä käyttöehdot kaikilta osin. Lainaamalla pyörän lainaaja vahvistaa, että hän on lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt kaikki käyttöehdot. Jos käyttöehdoissa on epäselvyyksiä tai ilmaantuu muuta kysyttävää, lisätietoja saa Vaasan pääkirjaston infosta, puh. 06-3253533.

Pyörän palautus

Henkilöllisyystodistuksen saa takaisin, kun palauttaa pyörän. Pyörät palautetaan pääkirjaston infon vieressä olevaan telineeseen viimeistään puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pyörien myöhästymismaksu on 10,00 €/vrk ja enintään 70,00 €. Muistutus- ja laskutusmaksut muodostuvat kuten muustakin kirjastoaineistosta. Lainaajan omavastuu vahinkotapauksissa on vahingon hinta, joka on polkupyörissä enintään 600 €.   Enimmäismaksu koskee pyörän rikkoutumista korjauskelvottomaksi sekä varkaustapauksia, pyörän katoamista tai kokonaan palauttamatta jättämistä.