Vettä vain

Vettä vain kertoo Tukholmalaisen dekkarikuningatar Stella Fribergin elämästä.

Friberg kirjoittaa kollegoiden ja kriitikkojen haukkumia historiallisia dekkareita. Kirjat ovat kuitenkin suuren yleisön joukossa erittäin suosittuja ja myyvät hyvin. Kirjoista on tekeillä Hollywood-elokuvakin.

Dekkarien maineen kasvaessa ja kirjojen myyntilukujen noustessa, Stella saa huomata, että hänestä on tullut seurattu julkisuuden henkilö. Kustantaja on palkannut hänelle PR-toimiston muokkamaan sopivaa ja myyvää imagoa. Stella on kerännyt itselleen kirjojensa tuloilla huomattavan omaisuuden, tätä ei kuitenkaan sovi levitellä lehtien palstoilla. Poikaystävä on, tietysti, menestyvä ja edustava tv-pomo ja pariskunta näyttäytyy sopivasti erilaisissa juhlissa ja antaa lehdille haastatteluja onnellisesta parisuhteesta.

Kulissien takana Stella on kuitenkin yksinäinen. Suhde vanhempiin on ongelmallinen ja varakkuuden kasvaessa Stella on alkanut pelätä ihmisten olevan kiinnostuneita joko hänen rahoistaan tai julkisuudestaan. Poikaystävästä alkaa paljastua epämiellyttäviä piirteitä ja kun vielä miljoona-asunnossa huomataan laaja vesivahinko, Stellan elämä alkaa luisua raiteiltaan. Stellan rakastettuun dekkarisarjaan pitäisi vielä saada kirjoitettua kaiken myllerryksen keskellä kymmenes ja viimeinen kirja, joka päättää Fransisca Falke sarjan.

Vettä vain on sujuva viihdekirja, joka kuvaa uskottavasti nykyajan dekkarikuningattarien elämää ja kirjallisuuden myynnin kaupallistumista. Enää ei riitä hyvä kirja vaan myös kirjailijan tulee olla edustava ja valmis antamaan lukijoilleen jotakin itsestään julkisuudessa.

Tarinassa kulkee sisällä toinen tarina; Fransisca Falken viimeisintä seikkailua valotetaan sitä mukaa, kun Stella saa lukuja valmiiksi ja punottua juonta päätökseen. Yksityiselämän sotkut ja huolet alkavat näyttää loppua kohden valoisammilta, kun Stella oppii antamaan itselleen ja kunnianhimolleen hieman periksi.