Viddlasta halloweenin odotukseen

Aaveiden yön on kulman takana. Poimintoja Viddlan elokuvatarjonnasta: Frankensteinin kirjoittajan Mary Shelleyn tarina ja japanilainen kauhuklassikko Kwaidan - kauhun kasvot

Mary Shelley kertoo tarinan siitä, kuinka nuori kirjakauppiaan tytär Mary rakastuu runoilija Percy Shelleyyn. Heidän suhteensa ja karkaaminen oli skandaali viktoriaanisen ajan konservatiivisessa yhteisössä. Kun pariskunta menettää tyttärensä, Mary kerää voimansa ja kirjoittaa yhden kaikkien aikojen ikonisimmista tarinoista, klassikkoteoksen Frankenstein. Hän oli tuolloin vasta 18-vuotias. (K12)

Kwaidan - kauhun kasvot on Masaki Kobayashin ohjaama japanilaisen kauhufantasian mestariteos. Kwaidan tarkoittaa japaniksi kummitustarinaa, ja nimi paljastaakin kauhuantologian sisällön. Legendaarinen filmikriitikko Roger Ebert sanoi sen olevan "kokoelma kummitustarinoita, yksi kauneimmista näkemistäni elokuvista". Elokuva voitti Cannesissa juryn erikoispalkinnon, ja oli Oscar-ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa. (K16)

Elokuvien suoratoistopalvelussa Viddlassa voit lainata kolme elokuvaa kuukaudessa kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Viddlan ohjeet.

Kwaidan elokuvan kansikuva. Mustavalkoisessa kuvassa on miehen kasvot, joihin on kirjailtu japanilaisia kirjainmerkkejä.

Tags:

Written by: Anna Pakka Monday, October 26, 2020