Viimeinen toivomus

Tämä kirja imaisee heti mukaansa; noitureita, hirviöitä ja velhoja aikuisille puolalaiseen tyyliin!

Viimeisen toivomuksen päähenkilö on Geralt, ammatiltaan noituri. Noiturin tehtävänä on kiertää ympäri maita ja mantuja sekä surmata palkkiota vastaan ihmisiä häiritseviä olioita; hirviöitä, kimairoita, strykseja, vampyyreita, paholaisia..

Tarina sijoittuu melko perinteisen oloiseen keskiaikaisen Euroopan kaltaiseen maailmaan. Sapkowskin tapa käsitellä fantasiamaailman aineksia tekee kuitenkin kirjasta erilaisen ja erittäin koukuttavan lukukokemuksen.Kirjan markkinointitekstissä sanotaan näin: ”Fantasiaa vaativaan makuun: älykästä huumoria ja synkkien metsien melankoliaa.” Tämä pitää kyllä paikkansa, sillä kirjassa on juuri sopiva sekoitus huumoria ja vakavampaa fantasiaa.

Kirjassa vuorottelevat jatkuvajuoninen kuvaus Geraltista sekä novellimaiset tarinat hänen seikkailuistaan. Kovin syvälle noiturin menneisyyteen tai hahmoon ei siis päästä.

Viimeinen toivomus on ensimmäinen osa The Witcher – eli Noituri-sarjassa. Toinen osa nimeltään Kohtalon miekka ilmestyi tänä syksyllä 2011. Toivottavasti toisessa osassa syvennytään enemmän Geraltin menneisyyteen ja seurataan hieman enemmän jatkuvampaa juonta.