Vuoden 2019 lainatuimmat ja varatuimmat kirjat

Vuonna 2019 lainatuin suomenkielinen aikuisten romaani oli Minna Canthin nuoruusvuosista kertova Minna Rytisalon: Rouva C. Ruotsinkielinen lainatuin aikuisten romaani oli puolestaan Lars Keplerin hyytävä trilleri Lazarus.

Lainatuin aikuisten suomenkielinen tietokirja oli koko vuoden varauslistojen kärkeä pitänyt Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen.  Lainatuin ruotsinkielinen aikuisten tietokirja oli Thomas Eriksonin ihmisten vuorovaikutusta käsittelevä bestseller Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå.

Lasten aineiston lainausmäärät kokivat kaikissa kirjaston yksiköissä hurjan nousun vuonna 2019 ja pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla oli suorastaan ennätysvuosi lainausmäärien suhteen. Viime vuoden lainatuin suomenkielinen lastenkirja oli Aino Havukaisen Tatu ja Patu etsivinä : tapaus Puolittaja ja lainatuin ruotsinkielinen lastenkirja oli Sven Nordqvistin Pannkakstårtan.

Viime vuoden kolme varatuinta suomenkielistä aikuisten kirjaa olivat:

Camilla Läckbergin Kultahäkki

Enni Mustosen Sotaleski

Pajtim Statovcin Bolla

Kolme varatuinta ruotsinkielistä aikuisten kirjaa olivat:

Camilla Läckbergin En bur av guld

Susanna Alakosken Bomullsängeln

David Lagercrantzin Hon som måste dö

Viime vuoden varatuimpiin kirjoihin voi tutustua lisää kirjaston kotisivuilla.

Tags:

Saturday, January 4, 2020