Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Tuntuuko sinusta, että vain muut saavuttavat unelmiaan tai jättävät jälkiään maailmaan? Walter Mittystä tuntuu, että hän on väritön ja mauton, vaikka sisällä syvällä palaa liekki.

Ben Stillerin näyttelemää Walter Mittyä estää elämästä ujous ja luisuminen mielikuviensa luomaan maailmaan. Näissä mielikuvissaan Walter on se, joka pelastaa neidon pulasta ja pistää työpaikkakiusaajat ojoon. Todellisuudessa Walter on kuitenkin lakkautusuhan alla olevan Life-lehden valokuva-arkiston negatiivivastaava. Ujo ja rauhallinen mies, joka ennemmin poistuu takavasemmalle kuin astuu mukaan konflikteihin.

On viimeisen julkaistavan lehden vuoro ja sen kansikuvaa varten kuuluisa matkavalokuvaaja lähettää Walterille negatiiviliuskan, josta suosittelee erityisesti yhtä tiettyä kuvaa kanteen. Valokuvaajan mukaan kuva tiivistää koko elämän sisällön yhteen kuvaan, mutta kuvaa ei olekaan negatiivien joukossa ja paniikki on valmis.

Kuvan löytämisestä tulee Walterille tärkeämpi tehtävä koskaan, koska koko hänen uransa joutuu valokuvan puuttumisen vuoksi vaakalaudalle. Walterin on löydettävä valokuva, ei ole muita vaihtoehtoja – ja siten alkaa ympäri maailmaa kulkeva seikkailu, joka paljastaa Walterille sellaisia puolia itsestään, joita hän ei osannut koskaan kuvitellakaan.

Elokuva pohjautuu James Thurberin novelliin ” The Secret Life of Walter Mitty”. Ensimmäistä kertaa se filmatisoitiin vuonna 1947, mutta tämä versio on vuodelta 2013. Elokuva on oikea hyvänmielen elokuva, joka saattaa pistää herkästi analysoimaan omalla kohdallaankin sitä, mitä toiveita itsellä on elämää kohtaan ja täytyisikö joskus asettua sen mukavuusalueen ulkopuolellekin.