Yli 80 suomalaista tiedelehteä vapaasti saatavilla

Tiedelehtien yhteinen Journal.fi-verkkopalvelu on avautunut vapaasti ja maksutta kaikkien saataville. Palvelussa on yli 80 suomalaista tiedejulkaisua. Useimmat sisällöt perustuvat vertaisarvioituihin tutkimuksiin.

Tiedeartikkeleita on muun muassa opetuksen, historian, lääketieteen, sosiologian, kulttuurintutkimuksen, teologian, musiikintutkimuksen ja oikeustieteen aloilta. Sisällöt ovat suurelta osin suomenkielisiä.

Suomen kirjastoseura ja Finlands svenska biblioteksförening ovat mukana viemässä viestiä kirjastoihin Tiedon tähden -kampanjan avulla. Tiedon tähden-kampanja haluaa nostaa näkyville laadukkaita suomalaisia tiedelehtiä sillä nykyään yhä useammat julkaisut ilmestyvät verkossa.

Tiedon tähden -viestintäkampanjaa rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto Kopiosto-korvauksilla.

Tags:

Monday, May 4, 2020